Fliseimprægnering 

 

Fliseimprægnering – og hvorfor det

kan være en god ide for dig

Der er utroligt mange danskere, der nyder at sætte sig ud i haven med en kop kaffe og et stykke kage efter arbejde i sommerperioden, når vejret egner sig til det. Derfor er der også utroligt mange danskere, der går op i, at deres have ser ordentlig ud – det er nemlig ikke særligt idyllisk, hvis haven mildest talt ligner en losseplads og den er groet fuldstændig til.

Typisk vil det være på terrassen, at de fleste sætter sig, og derfor er det også vigtigt, at du tager dig af dine fliser. Fliser med ukrudt, alger, mos og flisepest kommer nemlig nemt til at se trætte ud, og det kan få både hus og have til at se tarveligt og forladt ud.

Med en fliseimprægnering slipper du for at skulle igennem bøvlet nær så ofte, og det er netop derfor, at det kan være en god investering i både dine fliser, men også i dit gode humør.

Hvis du vil blive klogere på fliseimprægneringen, så kan du læse meget mere lige her, hvor vi gennemgår alle de vigtigste detaljer.

Hvad er en fliseimprægnering?

En fliseimprægnering svarer til en imprægnering af så meget andet – det er nemlig blot et middel, der bruges, hvis du vil øge holdbarheden på fliserne og få dem til at se pænere ud i længere tid. Det bruges efter en ordentligt omgang flise rens, hvor både mod, ukrudt, alger og flisepest er blevet fjernet, så du ikke skal igennem denne besværlige omgang det ene år efter det andet.

En fliseimprægnering sikrer dog ikke din terrasse for evigt. Det holder blot nogle få år længere, end hvis du lod være, og det er netop derfor, at det giver god mening.

Hvorfor bør du imprægnere dine fliser?

Der er flere gode grunde til, at du bør imprægnere dine fliser.

Når du køber dine fliser, så vil de være behandlet med et middel, der gør dem modstandsdygtige overfor snavs og alger og afvisende overfor vand. Denne overflade holder dog ikke evigt. Med tiden vil den blive porøs, og hvis ikke du fanger det i tide, vil den pludselig udgøre det perfekte miljø for alger og flisepest.

Med en fliseimprægnering forsegler du flisens overflade på ny, så den igen er modstandsdygtig overfor snavs og alger og afvisende overfor vand. Dermed er den noget pænere at se på. Den er dog ikke immun, så du skal stadig være opmærksom, og det kan kræve minimal vedligeholdelse alligevel. Arbejdet vil dog være væsentligt mindre.

Hvornår bør jeg imprægnere mine fliser?

Inden du imprægnerer dine fliser, så skal de være helt rene. Dermed er det selvfølgelig det helt rigtige tidspunkt. Du bør dog også have nogle andre faktorer i mente.

For eksempel bør der være mindst 5 grader i temperatur, da du ellers kan risikere at imprægneringsmidlet fryser, hvilket vil gøre det ude af stand til at udføre dets arbejde.

Fliserne skal desuden også være helt tørre, inden de kan tage imod imprægneringen, hvorfor der gerne skal gå en time eller to imellem rensning og imprægnering.

Sidst giver det også bedst mening at imprægnere dine fliser på en dag, hvor solen ikke står direkte på terrassen. Hvis det er tilfældet, så risikerer du nemlig, at væsken når at fordampe, inden den har gjort arbejdet færdigt – modsat skal det selvfølgelig heller ikke begynde at regne, da det blot skyller arbejdet væk.

I forhold til et bestemt tidspunkt på året, så er foråret det rigtige. Det er nemlig fugt, skygge, efterår og vinter, der får fliserne til at se trætte ud og trænge til både en rens og imprægnering.

Hvor længe holder en fliseimprægnering?

Levetiden og holdbarheden på en flise imprægnering varierer meget fra produkt til produkt. Der er nogle imprægneringer, der kun giver dig et flot resultat i et par år, mens nogle af de bedste produkter på markedet kan give dig en flot terrasse i op til 5 år eller 10 år.

Imprægneringen levetid afhænger selvfølgelig også af, hvor meget du slider på din terrasses belægning. Hvis du benytter dig af din terrasse stort set dagligt, så vil den selvfølgelig ikke holde helt så længe, som hvis du kun var derude en gang imellem for at se til blomsterne.

Selvom holdbarheden ikke er helt definitiv, så er det alligevel pengene værd, da knoklearbejdet med rensningen nemt kan blive hårdt og trættende – særligt hvis det skal udføres det ene år efter det andet. Det er også en tidskrævende proces, der kræver gennemtænkning i forhold til vejret og andre faktorer.

Få professionel hjælp til imprægnering af fliser

Flise imprægnering er et hårdt arbejde, og det kræver de helt rigtige forhold. Der er utroligt mange ting, som du skal have i mente, når du arbejder med dine fliser, og derfor kan det være nemmere at betale sig fra det og få professionel hjælp til imprægnering fliser

Hvis du vælger at kontakte os, så kan vi både klarere flise rensen, og vi kan sikre dig det absolut bedste resultat i forhold til fliser imprægnering. Vi bruger de rigtige produkter, der giver de bedste resultater og samtidig tager hensyn til miljøet. Udover imprægnering af fliser, tilbyder vi også facadeimprægnering.

Fordele ved at benytte dig af vores service

  • Vi er stolte af den service, som vi kan tilbyde dig, og vi når altid frem til at tilfredsstillende resultat hos vores kunder.
  • Vi tilbyder at udføre både en grundig flise rens og en grundig flise imprægnering
  • Vores flise rens og flise imprægnering giver flotte flisearealer
  • Vores service giver dig tid til andre gøremål både i haven og i huset
  • Vores professionelle fliserensning og flise imprægnering er hurtigere og billigere end at lægge nye fliser
  • Med imprægneringen forlænger du flisernes levetid, minimerer frostsprængninger og øger holdbarheden af det flotte resultat fra flise rensen.
  • Vi har fundet en bæredygtig løsning, og derfor benytter vi udelukkende miljøvenlige produkter, der er godkendt og anbefalet af miljøstyrelsen. Du behøver nemlig ikke at gå på kompromis med dine værdier for at få en pæn have.

Vi står klar til at hjælpe dig  

Er du blevet nysgerrig efter at vide mere om fliseimprægnering? Eller kunne du tænke dig at finde ud af, om en fliseimprægnering kunne være en løsning, så dine havefliser får nyt liv? Vi står klar til at hjælpe dig.

Du er derfor mere end velkommen til at kontakte os allerede i dag og få et uforpligtende tilbud. Ring til os på telefonnummeret:  42 44 14 41.

Tilbudsberegning